Początek roku w Dziennym Domu minął spokojnie. Nasi podopieczni dzielili się między sobą powziętymi postanowieniami noworocznymi, planami i marzeniami. Seniorzy pełni zapału realizują nowe cele, a my z całego serca im kibicujemy.

Podczas wielu zajęć i warsztatów nasi podopieczni mieli okazję wykazać się swoimi umiejętnościami i zdolnościami.

Okazjonalnie były organizowane różne uroczystości. Między innymi z okazji Dnia Babci i Dziadka seniorzy uczestniczyli w zabawie integracyjnej. Odbył się także bal karnawałowy na który podopieczni, w ramach warsztatów kulinarnych przygotowali ciasta, sałatki i inne kulinarne rozmaitości. Dzień Kobiet i Mężczyzn również był okazją do wspólnego biesiadowania.

W trakcie zajęć uczestnicy brali udział w grach, , rywalizacjach sportowych, m.in.: grali w piłkę siatkową , frisbee, warcaby, kręgle oraz brali udział w grach  logicznych pełnych łamigłówek, zagadek, krzyżówek, wykreślanek.

Podczas warsztatów pracy twórczej seniorzy wykonywali sezonowe ozdoby okolicznościowe. Wśród nich można wymienić : pudełeczka z pianki, stroiki wielkanocne, karty świąteczne metodą irish folding i scrapbookingu, osłonki filcowe na doniczki i wiele innych różności. Ten rodzaj zajęć seniorzy polubili najbardziej. Spełniają się na nich twórczo i rozwijają wyobraźnię.